Receptici za najmanje

Za sada mi jos ne fali ideja za kuhanje i miksanje kasica ali uvijek volim zaviriti na internet i posluziti se ponudjenim recepticima i isprobati. Iako kod mene nikad ne ispadne kao u receptu jer uvijek nesto oduzmem, dodam… 🙂

Ono sto bi zaista htjela, a nikako da probam je skuhati puno povrca, mesa, spremiti kasice u posebne posudice i zamrznuti tako da ne moram svaki dan smisljati nesto novo i kuhati svaki dan posebno barem dva puta, racunajuci da mu dajem 2 zitno-vocna obroka i jedan povrtni.

Pa evo nekoliko kasica koje Smotuljak obozava i koje su kod nas bila pun pogodak. Mozda i vama posluzi. Nekako se baziram uvijek na njima, pa onda ovisno o danu dodajem neke nove namirnice.

Kasica od mrkvice, tikvica i rizinih pahuljica

1 mrkva

1 tikvica

2-3 zlice rizinh pahuljica

cajna zlicica maslinovog ulja

Povrce ogulimo, operemo i narezemo na manje komade te kuhamo na pari dok ne omeksa. Kada je kuhano izgnjecimo vilicom ili ispasiramo stapnim mikserom. Dodamo nekoliko zlica vodice od kuhanja te umjesamo rizine pahuljice i na kraju maslinovo ulje.

Rizoto sa bundevom, tikvicom ,mrkvom i krem sirom 

Saka rize

1 mrkva

1 tikvica

pola kriske bundeve

jedna kockica sirnog namaza ili zlicica Philadephije

cajna zlicica maslinovog ulja

Rizu i povrce kuhamo u odvojenim posudama (jer je rizi potrebno manje vremena nego povrcu), te kada je kuhano povrce izmiksamo ,dodamo rizi te jos u vruce dodamo sirni namaz da se otopi. Na kraju dodamo maslinovo ulje.

Palenta sa tikvicama i sirnim namazom

saka palente

1 tikvica

1 sirni namaz

cajna zlicica maslinovog ulja

Palentu kuhamo prema uputama. Tikvicu ogulimo i kuhamo dok ne omeksa te izmiksamo stapnim mikserom. Pomjesamo palentu i tikvicu i u vruce dodajemo sirni namaz. Ako je potrebno dodamo malo vode koja je ostala od kuhanja tikvice da kasica postane rijedja posto palenta upije dosta vode. Na kraju dodamo zlicicu maslinovog ulja.

Spinat sa ricotta sirom

2 dcl kuhanog i miksanog spinata

2 jusne zlice ricotta sira

cajna zlicica maslinovog ulja

Spinat prokuhamo na pari te u vruce dodamo ricotta sir i maslinovo ulje.

Batat (slatki krompir) sa palentom

Batat kuhamo dok ne postane mekan. Palentu kuhamo prema uputama. Kada je gotovo pomjesamo i izmiksamo stapnim te dodajemo maslinovo ulje.

Jabuka i zobene pahuljice uz dodatak jogurta

Zobene pahuljice ostavimo u nekoliko zlica rizinog mlijeka da nabubre. Za to vrijeme skuhamo jabuku na pari i izgnjecimo. Kada je kuhana pomjesamo sa zobenima  i dodamo zlicu jogurta.

Nekoliko ideja uz dodatak zobenih pahuljica :

  • Jabuka, kruska, sljiva + zobene
  • Banana, sljive + zobene
  • Kruska + banana + zobene
  • Jogurt + zobene

Povrtna krem juha + korica kruha

saka graska

1 mrkvica

1 tikvica

kriska bundeve

manji krompir

malo veci komad brokule

komad karfiola

Povrce ogulimo  i operemo te narezemo na manje komadice i kuhamo uz dodatak vode , poklopljeno. Kada je kuhano sve zajedno izmiksamo stapnim mikserom i dodamo zlicicu maslinovog ulja. U tanjur nakidamo koricu kruha na male komadice i prelijemo vrucom juhicom. Serviramo mlako.foto

Za sada toliko…Ovo je bilo nekoliko njih iz rukava koje stalno vrtim i kao sto sam napisala, dodajem , oduzimam, mjenjam. I nije neka kemija i nauka miksati kasice dok u frizideru ima svjezeg voca i povrca . Uz dodatak instant rizinih pahuljica, prosa , tapioce itd. moze se pripremiti zaista hrpa finih obroka i kasice postaju prave kremaste carolije.

Smotuljak nekako vise voli povrce od voca , iako jede oboje. Sigurna sam da kad bi on morao birati izmedju ove dvije vrste on bi svakako izabrao mamino mlijeko ❤

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s