Vikend i cupcakes

Ovih sam dana sa nestrpljenjem cekala postara, pa sam zivjela u simbiozi za kuhinjskim prozorom u nadi da ce paketic stici pa da napisem novi post i pokazem cemu toliko veselje, ali nazalost jos nista. Od srca se nadam da ce to biti ovih dana pa cu vam sa veseljem podijeliti nas new entry za nadolazecu zimu 🙂

Jos jedan vikend je iza nas, kisni i monotnoni jesenski dani ali uz klinca nikad nije dosadno. Uvijek se nadje nesto za raditi, a u ono malo vremena sto spava vecinom zavrsimo na trosjedu u polukomi uzivajuci u miru.

Trudnoca je dosla do pola. 🙂 Ovih dana ulazim u 20-i tjedan , a sve mi se cini kao da sam jucer blejila u onu blijedu liniju na testu i cudila se ko pile glisti “Sta je ovo sad?” 😀 Srecom, za sad je sve ok osim nekih neugodnih bolova radi kojih ne dizem alarm i smatram ih normalnim i nadam se da ce se ovakva mirna situacija zadrzati do kraja. Treci mjesec je jos daleko ali uz sve novosti koje nas bombardiraju ovih dana i uz sve ono sto nas ceka cim zakoracimo u novu godinu, treci mjesec ce doci u tren oka. Sve nekako mislim da je jos rano za kupovanje sitnica koja fale , za izvlacenje robice iz podruma ali morat cu i to uskoro ako ne zelim raditi sve u zadnji tren. 😉

Ovih sam danas radila Cupcakes. Inace uvijek vec po navici radim muffins i rijetko kad ih punim, ali u petak navecer mi se bas jelo nesto kremasto, cokoladno iiiii… Nasla sam prefini recept za cokoladni cupcakes. Pa evo vam jedan fini receptic za pocetak tjedna 😉 5847_10202450484602561_603258082_n

Devil’s Food Cupacakes

Doza za  per 16-18 cupcakes kolacica 

38 gr gorkog kakaa

90 ml vruce vode

180 gr brasna 00

5 gr sode bikarbone

5 gr pecilnog praska

7 gr soli

180 gr maslaca

225 gr secera

2 velika jaja , sobna temperatura

9 ml extrakta vanilije 

120 ml vrhnja za kuhanje 

Zagrijte pecnicu na 180 stupnjeva te na lim poslozite papirnate kalupe za muffins.

 Pomjesajte kakao i vodu i mijesajte dok ne dobijete finu, glatku smjesu.  U drugu zdjelu dodajte posijano brasno, sodu bikarobinu , pecilni prasak i sol.

Na vatri u posebnoj zdjelici rastopite maslac sa secerom , mjesecajuci cijelo vrijeme dok se sastojci ne sjedine , a zatim zdjelicu maknite sa vatre , ostavite 2-3 minute sa strane da se prohladi , a zatim mikserom miksajte oko 4-5 minuta.  Dodajte jaja, jedno po jedno miksajuci cijelo vrijeme, zatim smjesu od kakaa i vode , ekstrakt vanilije te polako dodavajte brasno i na kraju vrhnje za kuhanje. Miksajte tek toliko da se sastojci povezu na najmanjoj brzini. 

Smjesu raspodijelite u kalupe za muffins , punite ih do 3/4. Pecite ih oko 20 minuta te ih nakon pecenja ostavite da se ohlade 15 minuta , a zatim ih odvojite od papira ako zelite iako ja svoje uvijek ostavim u papiru.

Kada su jos topli, nekom debljom okruglom drskom napravite rupe na sredini kolacica te ih napunite po zelji. U sredinu mozete staviti marmeladu, kockicu cokolade koja ce se se rastopiti od topline ili dvobojni kakao namaz kao sto sam ja stavila. Ostavite da se dobro ohlade, a u medjuvremenu pripremite frosting od mascarpone sira i slatkog tucenog vrhnja. 1378420_10202450484722564_1364826808_n

Potrebno vam je:

120 ml slatkog vrhnja

120 gr mascarpone sira

3 jusne zlice secera u prahu

Od vrhnja napravite slag te na kraju dodajte mascarpone sir i secer u prahu . Miksajte dok se sastojci ne sjedine i dok ne dobijete finu kremu koju stavite ma muffins slasticarskom spricom i ukrasite po zelji.1394457_10202450484442557_184291578_n

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s